Domov PROGRAM O FESTIVALU KONTAKT FOTO
SLOENG

Pretekli dogodki

16. 08. 2014 20:14 Bar Paviljon, Ribčev Laz Katja Šulc
Katja Šulc
Katja Šulc je pevka, ki se giblje med uglasbeno poezijo, sodobnim šansonom in sofisticiranim urbanim popom. Morda se vam je vtisnila v spomin, ko je poezijo Mile Kačič mehko ovila v šansonske in jazzovske barve na prvencu Mila (Sanje, 2008), morda s skladbo Na poti domov, s katero je zmagala na Festivalu slovenskega šansona. Morda z navihanimi videospoti svojega drugega albuma Twisted Delight (Celinka, 2013), ki ga bo predstavila na tokratnem koncertu. Nalezljiva, utripajoča mešanica poetičnih besedil iz njujorških pesniških delavnic in urbanih beatov izpod prstov DJ Piera, začinjena s hipnotično jazzovsko trobento Igorja Matkoviæa in Muratovimi beatbox kulisami.
08. 08. 2014 20:14 Bar Paviljon, Ribčev Laz Noreia
Noreia
Noreia je 4-članska zasedba mladih prekaljenih glasbenikov, ki izvaja irsko, škotsko in bretonsko tradicionalno glasbo, vendar pa tega ne počne vedno na tradicionalen način! Repertoar zasedbe predstavljajo tako instrumentalne skladbe (ob katerih vas zagotovo zasrbijo pete) kot tudi umirjene in malce zasanjane balade, nikakor pa seveda ne gre brez standardnih pivsko-veseljaških pesmi, ko ob vrčku najljubšega piva že malce popustijo zavore! Kombinacija irske živahnosti in keltske zasanjanosti vas zagotovo ne bo pustila hladnih!
06. 08. 2014 20:14 Bar Paviljon, Ribčev Laz Hamo & Tribute 2 Love
Hamo & Tribute 2 Love
V kanal se letos s to zasedbo seli blues, soul in klasični rock. Navdih fantje iščejo v bogati dediščini rokenrola – pri glasbenih velikanih, kot so John Lennon, Paul McCartney, Mick Jagger; v ozadju, kot skupni imenovalec, odzvanja reminiscenca bluesovskih korenin. Vrsta avtorskih skladb tako učinkuje kot prosto plavajoči glasbeni arhiv, segajoč vse do 40. in 50. let 20. stoletja, v katerem lahko poslušalci – tudi tisti, ki (še) niso poznavalci glasbene zgodovine – odkrivajo temeljne glasbene vzorce, na katerih sloni sodobna popularna godba. To bo večer za sladokusce.
01. 08. 2014 20:14 Bar Paviljon, Ribčev Laz Bohinjski muzikantje
Bohinjski muzikantje
Po dolgem času ima Bohinj spet svoj narodnozabavni ansambel - Bohinjski muzikantje. Ansambel so sprva sestavljali le »fantje ´z Bohina«, kasneje pa sta se jim pridružila še trobentač »Janži« s Koroške in kitarist Miran iz Preddvora. Po letu in pol delovanja in nastopanja doma in v tujini, kjer so promovirali našo narodnozabavno slovensko glasbo in rodni kraj Bohinj, se letos kot prvi narodnozabavni ansambel predstavljajo tudi na Festivalu Kanal. Pravijo, da so igrali že marsikje, v »kanalu« pa še ne in da bo to verjetno prvovrstna izkušnja, katere se že veselijo.
30. 07. 2014 20:14 Bar Paviljon, Ribčev Laz Spoonfool
Spoonfool
Skupina Spoonfool je štiričlanska zasedba, ki deluje približno dve leti. Ideje črpa iz neprecenljive glasbene zakladnice petdesetih, šestdesetih in sedemdesetih let. Izbor pesmi je raznolik in primeren za vse generacije. Na železnem repertoarju se najde kar nekaj izbranih klasik pravega črnskega bluesa. Spoonfool se s priredbami skuša čim bolj približati duhu preteklega časa in pristnemu zvoku glasbe, ki jo izvaja, obenem pa se želi oddaljiti od golega imitiranja in glasbi vtisniti svoj lasten pečat in svežino. Njihov cilj je ustvarjanje avtorske glasbe.
23. 07. 2014 20:14 Bar Paviljon, Ribčev Laz Vivaracha
Vivaracha
Gre za multikulturni projekt, ki ga sestavlja 6 glasbenikov iz 5 različnih držav (Slovenija, Italija, Venezuela, Kuba in Tunizija) z dolgoletnimi glasbenimi izkušnjami. Na svojevrsten način in z vplivi lastnih kultur interpretirajo latinske in karibske zvrsti kot so son, salsa, latin jazz, bolero, chachacha, itd. Njihov repertoar je atraktiven in originalen, saj zajema avtorske sklabe in aranžmaje ter nekaj instrumentalnih skladb, ki vkljucujejo etnicne instrumente kot so venezuelski Cuatro in kubanski Tres.
18. 07. 2014 20:14 Bar Paviljon, Ribčev Laz Prevara (Yugo Rock Party Band)
Prevara (Yugo Rock Party Band)
Prevara (Yugo Rock Party Band) je glasbena skupina, sestavljena iz izkušenih glasbenikov, ki so se odločili preigravati legendarne YUGO ROCK skladbe, ki so za vedno zaznamovale območje nekdanje Jugoslavije. Nastop skupine PREVARA je poslastica za oboževalce skupin kot so Riblja Čorba, Bijelo Dugme, Plavi Orkestar, Parni Valjak, Divlje Jagode itd., skratka za vse jugo-nostalgike oziroma ljubitelje yugo rocka, ki je pustil velik pečat tudi na slovenski sceni. Ta dogodek je nastal na osnovi želja obiskovalcev po dobri stari YU glasbi.
16. 07. 2014 20:14 Bar Paviljon, Ribčev Laz HELP! A Beatles Tribute
HELP! A Beatles Tribute
HELP! A Beatles Tribute je skupina, ki z veliko natančnostjo izvaja glasbo legendarnih The Beatles. Zasedbo odlikuje upoštevanje aranžmajskih podrobnosti, ki jim člani zasedbe namenijo veliko pozornosti. Z neoporečnimi, izjemno natančnimi in živimi izvedbami skladb skupine The Beatles, bodo HELP! A Beatles Tribute v vas vzbudili občutek, da ste dejansko na koncertu liverpoolske četverice. Koncert vsebuje izjemno kostumografijo ter glasbene inštrumente, ki so bili zaščitni znak skupine The Beatles. Na koncertu boste lahko slišali pesmi iz zgodnje,pa vse do kasnejše ustvarjalne dobe The Beatles – od klasik, kot so Can’t Buy Me Love, Yesterday, She Loves You, I Want To Hold Your Hand, Here Comes The Sun, Hey Jude in še mnoge druge tako, kot jih je izvajala legendarna četverica. Zabavajte se ob glasbi, ki je za vedno spremenila svet!
11. 07. 2014 20:14 Bar Paviljon, Ribčev Laz Dej še
Dej še'n litro
Kaj reče Primorec, ko njegovo življenje obstane na mrtvi točki!? »Ma, DEJ ŠE’N LITRO!« In življenje začne teči naprej ... Nekega dne pred 15 leti se je tako v Ljubljani dolgočasilo nekaj fantov iz raznih koncev Primorske. Dolge ure so razpravljali, kako bi si popestrili dan. Izmučen od blaznega napora je Janko Mateju zaklical: DEJ ŠE’N LITRO! In tako se je porodilo gibanje, ki s pomočjo glasbe po Sloveniji in tujini rešuje svet pred propadom že 15 let ... Dej še’n litro je glasbeno gibanje, iz katerega izhaja marsikateri znani slovenski glasbenik. V petnajstih letih je litre iz presežkov zalog vina po Sloveniji in tujini praznilo čez 40 glasbenikov, ki svojo odvečno energijo sproščajo preko trobil, pihal in tolkal. Gibanje večkrat razveseli svoje zveste podpornike tudi v družbi pravih zvezd, od Vlada Kreslina do Mileta Kitiæa, Severine, Shantela, Amsterdam Klezmer Banda in drugih. V svojih glasbenih izletih Vas gibanje popelje na različne konce sveta – od Slovenije, Balkana pa vse do Južne Amerike in New Orleansa. Prepustite se glasbeni poslastici, ob kateri se iz vseh koncev sliši tisti znani poziv natakarici: DEJ ŠE’N LITRO!
21. 08. 2013 20:13 Bar Paviljon, Ribčev Laz Tribute to Parni valjak
Tribute to Parni valjak
Skupina izpostavlja ljubezen ter predanost do glasbe znane hrvaške skupine Parni Valjak. Oblikovana je bila leta 2010, ko so se izkušeni glasbeniki odločili nadaljevati tradicijo priznanih hrvaških izvajalcev, ki z glasbo že več kot 30 let navdušujejo publiko širom nekdanje Jugoslavije in sosednjih držav. Skupini je izziv preigravanja kvalitetne glasbe in doseganje čustvenega naboja, ki ga hrvaški band doseže ob vsakem svojem koncertu.
« | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | »

Natisni natisni  |  Na vrh na vrh