Domov PROGRAM O FESTIVALU KONTAKT FOTO
SLOENG

Pretekli dogodki

05. 08. 2015 20:15 Bar Paviljon, Ribčev Laz Anja Baš
Anja Baš
Anja Baš je slovenska pevka in avtorica, ki je marca izdala prvo samostojno avtorsko ploščo z naslovom »Punca iz tvoje ulice«. Glasbo piše tudi drugim pevskim kolegicam, poleg glasbe pa se ukvarja še s slikanjem. Vsaki skladbi s plošče je naslikala tudi likovno upodobitev, slike bodo na koncertu razstavljene.
22. 07. 2015 20:15 Bar Paviljon, Ribčev Laz Prismojeni profesorji bluesa
Prismojeni profesorji bluesa
Energičen blues, ki se mu lahko zgodi, da postane rock ali ritmični funk. Bendu specifičnost dodajo distorzirane orglice, ki popeljejo že tako veselo in energično muziko do pravih čutnih ekstaz. Skupina igra avtorsko glasbo, vmes pa doda legendarne hite svojih idolov.
15. 07. 2015 20:15 Bar Paviljon, Ribčev Laz Nula Kelvina
Nula Kelvina
Provokativna besedila in glasbena interpretacija poigravanja z raznimi žanri pritegnejo pozornost poslušalcev. Besedila niso izgubila zdravega cinizma, zvok pa je zaradi pomembne vloge kitare in agresivnih bobnarskih linij ostrejši in žanrsko bolj homogen, saj se močneje naslanja na korenine rocka in bluesa.
01. 07. 2015 20:15 Bar Paviljon, Ribčev Laz Sam
Sam's Fever: Večer Elvisa Presleya
V blišču odrskih luči in v ritmih rock’n’rolla se vam bo predstavila skupina Sam’s Fever, ki s svojo glasbo obuja spomin na legendarno zvezdo ... Zvezdo z imenom Elvis Presley, ki bo zasvetila tudi v čast udeležencem Evropskega prvenstva v kajakaškem maratonu.
20. 08. 2014 20:14 Bar Paviljon, Ribčev Laz Nula Kelvina
Nula Kelvina
Nula Kelvina so začeli kot trio pred dvema letoma, ko so po nekaj mesecih skupnega ustvarjanja izdali svoj prvenec Možgani na paši. Vsi trije so sicer stalnica v slovenski popularni glasbi s sodelovanjem v številnih projektih raznih barv in oblik. Nenavadna provokativna besedila in glasbena interpretacija poigravanja z raznimi žanri so hitro pritegnili pozornost radijskih postaj in poslušalcev. Besedila niso izgubila zdravega cinizma, zvok pa je zaradi pomembne vloge kitare in agresivnih bobnarskih linij bistveno bolj oster in žanrsko bolj homogen, saj se močneje naslanja na korenine rocka in bluesa.
16. 08. 2014 20:14 Bar Paviljon, Ribčev Laz Katja Šulc
Katja Šulc
Katja Šulc je pevka, ki se giblje med uglasbeno poezijo, sodobnim šansonom in sofisticiranim urbanim popom. Morda se vam je vtisnila v spomin, ko je poezijo Mile Kačič mehko ovila v šansonske in jazzovske barve na prvencu Mila (Sanje, 2008), morda s skladbo Na poti domov, s katero je zmagala na Festivalu slovenskega šansona. Morda z navihanimi videospoti svojega drugega albuma Twisted Delight (Celinka, 2013), ki ga bo predstavila na tokratnem koncertu. Nalezljiva, utripajoča mešanica poetičnih besedil iz njujorških pesniških delavnic in urbanih beatov izpod prstov DJ Piera, začinjena s hipnotično jazzovsko trobento Igorja Matkoviæa in Muratovimi beatbox kulisami.
08. 08. 2014 20:14 Bar Paviljon, Ribčev Laz Noreia
Noreia
Noreia je 4-članska zasedba mladih prekaljenih glasbenikov, ki izvaja irsko, škotsko in bretonsko tradicionalno glasbo, vendar pa tega ne počne vedno na tradicionalen način! Repertoar zasedbe predstavljajo tako instrumentalne skladbe (ob katerih vas zagotovo zasrbijo pete) kot tudi umirjene in malce zasanjane balade, nikakor pa seveda ne gre brez standardnih pivsko-veseljaških pesmi, ko ob vrčku najljubšega piva že malce popustijo zavore! Kombinacija irske živahnosti in keltske zasanjanosti vas zagotovo ne bo pustila hladnih!
06. 08. 2014 20:14 Bar Paviljon, Ribčev Laz Hamo & Tribute 2 Love
Hamo & Tribute 2 Love
V kanal se letos s to zasedbo seli blues, soul in klasični rock. Navdih fantje iščejo v bogati dediščini rokenrola – pri glasbenih velikanih, kot so John Lennon, Paul McCartney, Mick Jagger; v ozadju, kot skupni imenovalec, odzvanja reminiscenca bluesovskih korenin. Vrsta avtorskih skladb tako učinkuje kot prosto plavajoči glasbeni arhiv, segajoč vse do 40. in 50. let 20. stoletja, v katerem lahko poslušalci – tudi tisti, ki (še) niso poznavalci glasbene zgodovine – odkrivajo temeljne glasbene vzorce, na katerih sloni sodobna popularna godba. To bo večer za sladokusce.
01. 08. 2014 20:14 Bar Paviljon, Ribčev Laz Bohinjski muzikantje
Bohinjski muzikantje
Po dolgem času ima Bohinj spet svoj narodnozabavni ansambel - Bohinjski muzikantje. Ansambel so sprva sestavljali le »fantje ´z Bohina«, kasneje pa sta se jim pridružila še trobentač »Janži« s Koroške in kitarist Miran iz Preddvora. Po letu in pol delovanja in nastopanja doma in v tujini, kjer so promovirali našo narodnozabavno slovensko glasbo in rodni kraj Bohinj, se letos kot prvi narodnozabavni ansambel predstavljajo tudi na Festivalu Kanal. Pravijo, da so igrali že marsikje, v »kanalu« pa še ne in da bo to verjetno prvovrstna izkušnja, katere se že veselijo.
30. 07. 2014 20:14 Bar Paviljon, Ribčev Laz Spoonfool
Spoonfool
Skupina Spoonfool je štiričlanska zasedba, ki deluje približno dve leti. Ideje črpa iz neprecenljive glasbene zakladnice petdesetih, šestdesetih in sedemdesetih let. Izbor pesmi je raznolik in primeren za vse generacije. Na železnem repertoarju se najde kar nekaj izbranih klasik pravega črnskega bluesa. Spoonfool se s priredbami skuša čim bolj približati duhu preteklega časa in pristnemu zvoku glasbe, ki jo izvaja, obenem pa se želi oddaljiti od golega imitiranja in glasbi vtisniti svoj lasten pečat in svežino. Njihov cilj je ustvarjanje avtorske glasbe.
« | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | »

Natisni natisni  |  Na vrh na vrh